De Sappers komt weer  
Sap van eigen fruit.
Afgelopen najaar kwamen veel POMleden naar de persfeesten van Appel van Opa en lieten van eigen fruit heerlijk sap persen.We maakten er gezellige dagen van.

Ben je er komend najaar (weer) bij?

Tijdens een persfeest kun je jouw fruit tot sap laten persen en drink je nog heel lang heerlijk sap. Vanaf 100 kilo fruit je eigen sap laten persen. Alleen van appels of in combinatie met ander fruit. Heb je meer dan 30 kilo, maar minder dan 100 kilo fruit, dan kun je samen met anderen sap laten persen.
De sappers wast, snijdt, perst, pasteuriseert en verpakt het sap in een 5 liter verpakking met een tapkraantje. Zo geniet je nog heel lang van je fruit.
En het appelsap smaakt heerlijk! 
Wil je zien hoe de sappers werkt? RTV Noord-Holland maakte er een uitzending over, die te zien is via www.appelvanopa.nl/sap-persen.

We nodigen je vast uit om komend najaar te komen. Noteer je de data: 
vrijdag 30 augustus 2019 in de buurt van Hoorn
zondag 8 september 2019 in Hoofddorp
donderdag 3 oktober 2019 in Westbeemster 
zondag 6 oktober 2019 bij Kasteeltuin Assumburg in Heemskerk 
Vooraf aanmelden is nodig, zodat we je kunnen laten weten hoe laat jouw fruit geperst gaat worden. Aanmelden en meer informatie via www.appelvanopa.nl

Alle fruit benutten!
Als fruit niet wordt geplukt, valt het vanzelf uit de boom om daar te verrotten. En dat zou jammer zijn. Wij van Appel van Opa benutten graag alle fruit om er heerlijk sap van te persen. Heb je of weet je fruit dat onbenut blijft? Neem dan contact op met Rogier Tan op 06 11647106 of via info@appelvanopa.nl.
Rogier Tan


Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland