Bezoek aan EUROPOM  
Bij de rondvraag tijdens de ALV afgelopen maart kwam er een vraag of het bestuur overweegt een gezamenlijk bezoek aan Europom 2019 te organiseren.

Alweer 10 jaar geleden zijn we vanuit de vereniging met een volle bus naar Bilzen in Belgi gereden, iets over de landsgrens ter hoogte van Maastricht. In de nabijgelegen Kommanderij Alden Biesen wordt ook dit jaar op 19 en 20 oktober deze grote fruitrassententoonstelling georganiseerd door de NBS, de Nationale Boomgaarden Stichting van Belgi. Vanuit een aantal West-Europese landen zijn inzendingen te zien van heel veel ons bekende oude fruitrassen, maar ook van vele streek gebonden rassen. Dit alles is op fraaie wijze uitgestald in meerdere zalen van dit kasteelcomplex. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten en demonstraties die verwant zijn aan de oude fruitrassen, zoals stroop maken, sap persen, snoeivoorbeelden (leifruit) en ent demonstraties.

We willen de belangstelling peilen onder onze leden om mee te gaan met een dagtocht op zaterdag 19 oktober naar dit interessante gebeuren. Als ik kijk hoe dit 10 jaar geleden ging, dan moet u denken aan een vertrek rond acht uur s morgens en terugkeer tien uur s avonds.
Er zijn onderweg stops om te eten en te drinken. Heen ergens een koffiestop en terug een diner. De lunch kunt u zelf regelen in het kasteel.

Kosten hangen af van het aantal deelnemers (hoe vol wordt de bus?) en zullen tussen de 40 en 50 euro liggen. Wie mee wil kan zich aanmelden bij het secretariaat via secretariaat@hoogstamfruitnh.com of bij ondergetekende per telefoon 0251 313 047. Graag vr 31 juli a.s. Verdere informatie is te vinden op de website www.europom.be

Cees VroegopAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland