Afbeeldingen van leifruit tegen gevels gezocht  


Dit fruitseizoen willen we in de rubriek "wondere fruitwereld in beeld" speciale aandacht geven aan het leifruit tegen gevels van huizen, boerderijen, schuren, bijgebouwen en bedrijfspanden. In dit thema-onderwerp zullen we foto's van leifruit dat we her en der tegen komen plaatsen.

De redactie vraagt jullie medewerking. Als jullie, in binnen- of buitenland, plaatjes van leifruit zien, willen jullie dan de camera te voorschijn halen en aan de redactie denken? Het hoeft niet per sé om appels en peren te gaan. Ook steenvruchten zijn wel als leifruit aangeplant; morellen zijn zelfs op de noordgevels te telen. Maar ook kiwi's en druiven kunnen tot sierlijke gevels leiden. Ook afbeeldingen van pergola's en schuurtjes overgroeid met ranken (van vruchtdragende struiken) zijn dus welkom!

Jullie foto's graag naar pomobas@wxs.nl, zodat we inspirerende voorbeelden kunnen laten zien van hoe met leibomen of ranken van vruchtstruiken de gevels van gebouwen en gebouwtjes mooier gemaakt zijn.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland