Eerste Smaakboek Achterhoeks Fruit
beschikbaar
 


Op vrijdag 28 oktober wordt het eerste Smaakboek Achterhoeks Fruit gepresenteerd op de startbijeenkomst van de Smaakacademie Achterhoek, een initiatief van kenniscentrum Nelles en Graafschap College. Het boek is voor iedereen beschikbaar via www.nelles.nl. De opbrengst van het boek komt volledig ten goede aan de activiteiten van de Smaakacademie Achterhoek.

De Achterhoek is een enorm rijk gebied, ook als het gaat om zoiets alledaags als fruit. De prachtigste appels en peren worden er sinds eeuwen geteeld, verwerkt en opgegeten. Alleen is lang niet iedereen zich daarvan bewust. Het Smaakboek Achterhoeks Fruit maakt de kennis die er over fruitteelt- en verwerking is, beschikbaar voor iedereen. Met mooie verhalen van vakmensen, unieke en prachtige fruittekeningen die nog niet eerder gepubliceerd zijn, praktische tips en heerlijke recepten uit de Oude én de Nieuwe Achterhoekse keuken.

Smaakboek Achterhoeks Fruit is het eerste product van het programma Smaakacademie Achterhoek, een initiatief van Kenniscentrum Nelles in samenwerking met het Graafschap College. De Smaakacademie Achterhoek zet de Achterhoekse eetcultuur weer op de kaart door traditionele én moderne kennis te verbinden, door vakkennis te verspreiden en het vakmanschap weer centraal te stellen. Het project Smaakacademie Achterhoek is verbonden met de Agenda 2020 van Regio Achterhoek.

In het Smaakboek Achterhoeks Fruit gaan Michiel Bussink en Maurits Steverink in op de geschiedenis van de fruitteelt én op de hedendaagse fruitteelt in de Achterhoek. Verschillende fruitdeskundigen, kwekers en verwerkers delen hun uitgebreide kennis met de lezers. Unieke fruittekeningen van een Zutphense fruitleraar, die een halve eeuw op een zolder hebben gelegen, worden in dit boek voor het eerst gepresenteerd. Er wordt uit de doeken gedaan hoe oude fruitkennis kan worden gecombineerd met vernieuwende fruitprojecten zoals de Buurtbongerd, het gebruik van lei fruit, fruitteelt in kleine tuinen, de meersoortenboom, de mobipers en de vermarkting van hoogstamfruit voor horeca, bakkers en consumenten. Het boek is een inspiratiebron om, volgens het motto van de Smaakacademie, zelf aan de slag te gaan: He’w zelf, ku’w zelf, doe’w zelf!

Smaakboek Achterhoeks Fruit is bestelbaar via mail. Een mooi naslagwerk, relatiegeschenk of cadeau en tevens ondersteuning voor de verdere ontwikkelingen van de Smaakacademie Achterhoek en ons eigen eten.

ISBN 978-90-818026-0-4. Prijs: € 24,95, excl. verzendkosten. Bestellen via www.nelles.nl en info@nelles.nl.



Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland