Over fruit, dood, medicijnen en gezondheid  


Op speurtocht langs sites en in kranten kwamen veel verhalen over fruit, dood en of medicijnen boven water. Hier volgt een bloemlezing:
  1. Er stierven mensen die illegaal een grens wilden oversteken door zich onder een lading bananen te verstoppen. Helaas, de bananen zakten door het hout, en de vluchtelingen kwamen dood aan gene zijde van de grens aan. Triest.
  2. Ook triest dat er alwéér mensen gestorven zijn in een zuurstofarme appelkoelcel. Kennelijk moeten er ARBO-regeltjes komen die fruitwerkgevers verplichten in elke moedertaal van elk van hun medewerkers te wijzen op het verstikkingsgevaar als ze ULO-cellen ingaan.
  3. Tijd voor een positief bericht. Aspirine, althans de stof acetylsalicylzuur daarvan, laat peren langer houdbaar zijn op kamertemperatuur. Dus als je peren in een aspirinebad gooit, zijn ze langer houdbaar, kennelijk omdat ze beter ademen en minder ethyleen produceren.
  4. Nog een blijde boodschap: de kans op chronische longaandoeningen wordt verminderd als je veel fruit eet. Ook je vaten varen daar wel bij.
  5. Nou kunnen jullie weer tegen een slecht bericht. In Mook is een 74-jarige man uit een kersenboom gevallen. De afloop was helaas fataal.
  6. Een goed bericht tot slot. Triterpenoïden in de schil van de Red Delicious-appel (de rode zus van de Golden) zouden het risico op kanker verkleinen. Ze kunnen ingezet worden tegen lever-, darm- en borstkankercellen. Flavonoïden en fenolzuur uit appels blijken het risico op kanker ook al te verminderen. Appels zouden tot slot de kans op Alzheimer verminderen.

De geleerden van de Cornell Universiteit willen vanwege al die goede eigenschappen dat we 6 tot 12 appels per dag gaan eten.

U weet het nu, appels hebben van alles met u gezondheid te maken! Doe er je voordeel mee, en neem voor de veiligheid biologisch geteelde appels! Anders zouden bij 12 appels de evt. residuen.....maar dat heeft nog niemand onderzocht.

Verder lezen: o.a.



Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland