Nieuw: druivenjam, druivenadvocaat
en vinotherapie
 


De druiven van Hoeilaart in België staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Alleen, je moet er wel iets anders mee doen dan er wijn van maken die je op de wereldmarkt dumpt. Want dan is er te veel concurrentie.

Wat je wel kunt doen met die druiven is er een specialiteit van maken. Bijvoorbeeld een typisch streekproduct. Zoals druivenjam of druivenadvocaat.

In Hoeilaart hebben ze inmiddels druivenjam en druivenadvocaat. En binnenkort opent een cosmeticawinkel die 'vinotherapie' aanbiedt.

Vinotherapie is een huidbehandeling op basis van druiven en druivenpitten. Het schijnt veel succes te hebben in Duitsland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Met een eigen persinstallatie zal de nieuwe winkel in Hoeilaart de druivenpitten zelf koudpersen. Voor één liter olie zijn zowat 50 kilogram druivenpitten nodig.

In de jaren negentig ontdekte men dat in deze pitten krachtige vitaminen en polyfenonen zaten. De behandeling zorgt er volgens van de vinotherapiewinkelierster voor dat de huid zachter aanvoelt en gezonder lijkt. Ook het lichaam zou langer jong en vitaal blijven.

Welaan, slimme jongens en meisjes daar in Hoeilaart. Ze blijven er voor het oog jong uitzien door de vinotherapie. En om dan ook nog langer te leven, is een glaasje rode wijn een extra inwendige aanvulling op de vinotherapie vanwege de antioxidanten en zo. Door de wijndrinktherapie zet je meer en langer vinotherapie om! Proost, slimme zuiderburen!

Verder lezen: Vlaams Informatiecentrum over Land- en TuinbouwAan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland