Je eigen appelsap persen
met Appel van Opa
 

Bomen vol met appels, wat kan je er nog meer mee doen dan taart bakken en moes maken? Appel van Opa is ontstaan doordat oprichter Rogier Tan zich afvroeg hoe alle appels kunnen worden benut. Hij zag een boomgaard vol met appels, belde aan bij de eigenaar en vroeg: Doet u iets met uw appels? En tot zijn verbazing was het antwoord “Nee!”
Rogier vroeg of hij er wat mee mocht doen en dat mocht. Met een vriend plukte hij de appels en ging er mee naar een mobiele sap pers. Zo is Appel van Opa in 2013 begonnen met het persen van appelsap.

Appel van Opa organiseert sinds vorig jaar samen met ‘De Sappers’ persdagen in Noord-Holland. In 2016 zijn er meer dan 5.000 kg appels en peren tot overheerlijk sap geperst. Hoeveel kilo wordt het dit jaar?

Wanneer en waar:
zondag 1 oktober 2017 in Spaarnwoude
zondag 15 oktober 2017 in Westbeemster
zaterdag 28 oktober 2017 in Haarlemmermeer

De Sappers wast, snijdt, perst, pasteuriseert en verpakt het sap in een 5 liter verpakking met een tapkraan. Het tappen van sap is een feest voor de kinderen. En het sap smaakt heerlijk!

Wie plukt uw appels?
Appel van Opa gaat zorgvuldig om met de rijkdom van de Aarde. Onder andere door de appels op een natuurlijke manier te laten groeien en pas te plukken als het fruit rijp is.
Appels en/of peren, waarvan je weet dat ze verloren gaan, komen we graag met een groep plukken voor meer sap.

Meer informatie of aanmelden via www.appelvanopa.nl of Rogier Tan 06 11647106Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland