Aanplantbemiddeling 2014  


Ook dit jaar kunnen we u weer van dienst zijn bij het aanplanten van nieuwe fruitbomen. Het liefst zien we zo veel mogelijk hoogstammen in het landschap komen, maar als uw ruimte beperkt is, dan kan dit ook met kleinere vormen.

Het assortiment dat we u aanbieden wordt bepaald door het bestand aan bomen dat in onze collecties voorkomt. Is het ras niet direct leverbaar door n van de kwekers met wie we samenwerken, dan kan de boom opgent worden en is 1 tot 2 jaar later beschikbaar.

Voor adviezen kunt u terecht bij de werkgroep Aanplantbemiddeling van de POM. Om te zien hoe een bepaald ras groeit en bloeit kunt u elke donderdagochtend naar de boomgaard in de Beemster komen, waar dan aanwezige deskundigen u van dienst kunnen zijn.

Wanneer u een geheel nieuwe boomgaard wilt planten, of een bestaande uitbreiden c.q. vernieuwen, dan zijn er mogelijkheden voor subsidie via het Landschap Noord-Holland. Wij kunnen u daarbij helpen met het maken van een plantplan.

U kunt uw bestelling doorgeven, het liefst via het bestelformulier op onze website (Word, PDF). Ook mogelijk is het om het formulier in te vullen in dit blad, en op te sturen naar het aangegeven adres.

Uw bestelling moet vóór 25 oktober 2014 binnen zijn!

De uitlevering van de bestelde bomen is op zaterdag 22 november a.s. bij de Collectieboomgaard, Volgerweg 26 te Middenbeemster.

Van 09.30 tot 15.30 uur. Noteer deze datum in uw agenda !

Het is in principe de enige mogelijkheid van leveren.

Mocht u onverwacht toch verhinderd zijn, bel dan op die dag 06 49980646.

De verkoopprijzen voor de bomen zijn:
Hoogstam 27,50 (8-10 meter afstand)
Halfstam 20,00 ( 4-5 meter afstand)
Laagstam/spil 13,00

Dit zijn prijzen voor leden. Niet-leden betalen respectievelijk 30, 22,50 en 15.

Voor notenbomen hanteren we andere prijzen.

Betaling is contant bij aflevering !

Veel informatie over beschikbare rassen en eigenschappen daarvan is te vinden op onze website en de inventarisatiesite pomolo.bataviagroep.nl.

Ook op de website van kwekerij de Batterijen www.batterijen.nl vindt u in de catalogus beschrijvingen van de fruitrassen.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland