Aanplantbemiddeling  


Ieder jaar kunnen we u van dienst zijn bij het aanplanten van nieuwe fruitbomen. Het liefst zien we zo veel mogelijk hoogstammen in het landschap komen, maar als uw ruimte beperkt is, dan kan dit ook met kleinere vormen.

Het assortiment dat we u aanbieden wordt bepaald door het bestand aan bomen dat in onze collecties voorkomt. Is het ras niet direct leverbaar door één van de kwekers met wie we samenwerken, dan kan de boom opgeënt worden en is een jaar later beschikbaar.

Voor adviezen kunt u terecht bij de werkgroep Aanplantbemiddeling van de POM. Om te zien hoe een bepaald ras groeit en bloeit kunt u elke donderdagochtend naar de boomgaard in de Beemster komen, waar dan deskundigen aanwezig zijn om u van dienst te zijn.

Wanneer u een geheel nieuwe boomgaard wilt planten, of een bestaande uitbreiden c.q. vernieuwen, dan zijn er mogelijkheden voor subsidie via het Landschap Noord-Holland.

Wij kunnen u daarbij helpen met maken van een plantplan.

De smaak van een bepaald ras appel of peer kan bepalend zijn voor de keuze. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een “smaakdag” in onze collectieboomgaard in de Beemster op zaterdag (zie daarvoor onze Agenda.

Daar kunt u van een aantal rassen proeven, zo uit de hand of zoals er iets mee in de keuken is gedaan.

U kunt uw bestelling doorgeven, het liefst via het bestelformulier op onze website (word, pdf).

Uw bestelling moet uiterlijk 25 oktober 2014 binnen zijn!

De uitlevering van de bestelde bomen is 22 november 2014 bij de Collectieboomgaard , Volgerweg 26 te Middenbeemster. Van 09.30 tot 15.30 uur.

Het is in principe de enige mogelijkheid van leveren.Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend
©2001- POMologische Vereniging Noord-Holland